دیوار هبلکس چیست؟
دیوار هبلکس، بلوکهای ساخته شده از نوعی بتن سبک به نام بتن هوادهی اتوکلاو شده (AAC) میباشد که با استفاده از چسب مخصوص در کنار یکدیگر تشکیل دیوار را میدهند. بلوک هبلکس نخستین بار در دهه 1920 در سوئد توسعه یافت، هنگامی که یک معمار ساختمان ابتدا مخلوط بتونی معمولی که شامل سیمان، آهک، آب و ماسه را با مقدار کمی از پودر آلومینیوم ترکیب کرد، هبلکس ساخته شد.
پودر آلومینیوم به عنوان ماده انبساطی عمل میکند و باعث حجم گرفتن بتن میشود، چیزی شبیه به خمیر نان! در نتیجه هبلکس، بتنی متخلخل و پیشساختهای میباشد که تقریباً از 80 درصد هوا تشکیل شده است. بتن AAC به طور معمول به شکل و سایز بلوک و به صورت پنل ایجاد میشود و برای ایجاد دیوار های مقاوم مورد استفاده قرار میگیرد.
ویژگیهای دیوار هبلکس:
بتن AAC برای دیوار، کف و سقف قابل استفاده است و وزن کم آن باعث میشود که از بتن استاندارد متناسبتر باشد. این ماده برای جلو گیری از صدا و دما بسیار خوب است و از مقاومت بالایی در برابر آتش دارد . با این حال، برای دوام بیشتر باید هبلکس را با لایهای کاربردی مانند اندود گچی اصلاح شده از پلیمر، سنگ طبیعی یا مهندسی شده پوشاند.
در صورت استفاده از هبلکس در دیوار زیرزمین، قسمت بیرونی دیوارها باید با لایهای ضخیم از مواد ضد آب پوشانده شوند. سطوح بیرونی دیوار هبلکس در معرض آب یا رطوبت خراب میشود. سطوح داخلی را میتوان با، گچ کاشی یا رنگ به پایان رساند و یا در معرض دید قرار داد.
هبلکس به گونه آیی ساخته شده است که انتقال انرژی حرارتی رابسیار کند میکند و میتواند هزینههای گرمایشی و سرمایشی را بسیار کاهش دهد. همچنین هبلکس را میتوان برای کاهش تلفات انرژی ناشی از نشت هوا، بسیار متخلخل ترنیز ساخت.
خصوصیات بلوک هبلکس
چگالی: 25–50 فوت بر مترمکعب یا 550-650 کیلوگرم بر سانتیمترمکعب.
مقامت فشاری: 360 پوند بر اینچمربع یا 25-35 کیلوگرم برسانتیمترمریع.
نرخ مقاومت در برابر آتش: 8 ساعت به بالا.
هدایت حرارتی: 0.11 تا 0.13 وات بر مترمربع.
مقاومت حرارتی: 1200 درجه سانتیگراد.
نکته: بلوک هبلکس همانطور که از نامش پیداست در ساخت دیوارهای غیرباربر داخلی در ساختمانهای مسکونی، تجاری، صنعتی و موارد بیشتر کاربرد دارد.
در مقالات بعد به نحوه اجرای دیوار های هبلکس و فواید و معایب استفاده از آن می پردازیم.
خرید میلگرد بستر - خرید نبشی منقطع